Inmiddels zijn ook de kandidaat-wethouders bekend. Laten we hier onze kandidaat-wethouder voor GroenLinks voorstellen. Kandidaat, omdat hij nog benoemd moet worden, na het door de raad aanvaarden van het coalitieakkoord.

Paul  (30) woont met zijn vriendin en 3 zonen in Doesburg, is politicoloog en nu nog werkzaam als manager bij een zorginstelling. Paul is lid van Provinciale Staten van Gelderland en is sinds 2008 actief in bestuurlijke functies binnen GroenLinks.

Wij zijn sinds de zomer in gesprek met Paul en hebben er alle vertrouwen in dat hij een bekwame wethouder zal zijn.

Paul heeft er heel bewust voor gekozen om in een landelijke gemeente aan de slag te gaan, omdat binnen GroenLinks meer aandacht besteed mag worden aan wat er speelt in het landelijk gebied.

Paul over gisteravond:
"Dinsdag avond kwamen ruim 150 inwoners naar het gemeentehuis om in gesprek te gaan over de toekomst van de gemeente. Ik heb daar een grote betrokkenheid gezien bij de lokale gemeenschap en het landschap. Ik wil aansluiten bij de energie die de insprekers meebrachten. De adviezen en wensen die we hebben opgehaald gaan we zo goed mogelijk verwerken in het coalitieakkoord, maar daar stopt het niet. We moeten 4 jaar lang blijven luisteren en spreken met inwoners en  daadkracht tonen op de onderwerpen die naar voren zijn gebracht. Dat is de uitdaging."

Portefeuilles van Paul en de andere kandidaat-wethouders worden hoogstwaarschijnlijk binnenkort bekend gemaakt.