Gerard Oud

Commissielid

De belangrijkste stap op weg naar een duurzame toekomst voor mij is het werken aan de bewustwording van mensen

De opwarming van de aarde raakt ons allemaal en heeft grote invloed op het klimaat. Dat ons klimaat verandert is al duidelijk merkbaar.

De ijskappen smelten en elk jaar is er wel weer een nieuw warmterecord. Ik ben al 45 jaar een fanatiek sporter en ben daardoor veel in de natuur. Dat is altijd weer genieten wat voor weer het ook is, maar we vervuilen de natuur en putten de aarde uit. Nog lang niet iedereen is zich ervan bewust dat de opwarming van de aarde grote gevolgen heeft voor ons klimaat. Het is ook lastig om te accepteren dat we misschien wel stapjes terug zullen moeten doen in plaats van alleen maar vooruit. Het constant nastreven van groei gaat ten koste van ons milieu en dus van de toekomstige generaties.

De belangrijkste stap op weg naar een duurzame toekomst voor mij is het werken aan de bewustwording van mensen. Uit mijn werk als programma- en projectmanager in de ICT weet ik dat mensen eerst overtuigd moeten zijn van de noodzaak tot veranderen voordat ze ook willen veranderen.

Het halen van de klimaatdoelen en de energietransitie die daarvoor nodig is moeten we samen oppakken. Het is een collectief probleem. Er zijn al diverse mooie duurzame oplossingen beschikbaar, die we kunnen toepassen. Ik wil me inzetten om de klimaatdoelen te halen en de wereld duurzamer te maken. Ik voel me verplicht om te helpen een wereld achter te laten waar ook onze kinderen en kleinkinderen volop van kunnen genieten. Samen gaan we dit voor elkaar krijgen.

Ik heb me aangesloten bij GroenLinks omdat die partij het beste bij me past. Als ondersteunend lid van de fractie ga ik me inzetten voor een duurzaam Bronckhorst.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 2010 woon ik in de Achterhoek en dat bevalt prima. Na mijn wiskundestudie heb ik een paar jaar lesgegeven en heb daarna in de ICT gewerkt bij grote bedrijven. Sinds 2012 ben ik zelfstandig trainer/coach op het gebied van werkstressbeheersing.