Nieuws

Rik Grashoff over Gezonde Landbouw in de Achterhoek

Een kringlooplandbouw die werkt met de natuur – dat is nodig volgens GroenLinks-kamerlid Rik Grashoff. Dat vraagt om een andere organisatie van onze economie. ‘Beloon goed gedrag en niet de cowboys’ stelt Carel de Vries van Vruchtbare Kringloop Achterhoek. ‘Gemeentes kunnen een bonus geven voor het goede’, zegt bioboer Gerjo Koskamp. Bijvoorbeeld: boeren die duurzaam en natuurlijk werken, zouden gemakkelijker een vergunning moeten kunnen krijgen voor een neventak, zoals horeca of recreatie.

Lees verder

Ons verkiezingsprogramma 2018 - 2022

Dit is ons verkiezingsprogramma voor de jaren 2018 - 2022

GroenLinks staat voor verandering. Wij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn. Wij staan voor eerlijk delen in plaats van hardvochtig bezuinigen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop. 

Statiegeld op kleine petflessen en blikjes

GroenLinks heeft een motie voor statiegeld op kleine petflessen en blikjes en aansluiting van de gemeente #Bronckhorst bij de #Statiegeldalliantie ingediend samen met D66. Deze motie is vanavond aangenomen met alleen CDA als tegenstemmer. Alle anderen zagen het belang van de motie en daar zijn we heel blij mee.

Pagina's