Banen en paddenstoelkwekerij op koffiedrap!

De gemeenteraad stelde vorige week het nieuwe grondstoffenplan van Bronckhorst vast. In onze gemeente wordt al veel afval gescheiden. Met het nieuwe grondstoffenplan doen we daar nog een schepje boven op als bijdrage aan het klimaatprobleem van de opwarmende aarde.

D66 wethouder dhr. Engels is een modern bestuurder. Hij heeft vanaf het eerste moment bewoners om inbreng gevraagd. Èn de wethouder luisterde ook naar de raad die eerst een proef wil met het omgekeerd inzamelen om meer waardevolle grondstoffen terug te winnen. Zo hoort het volgens GroenLinks in Bronckhorst; burgemeester en wethouders werken samen met bewoners-bedrijven èn met de gemeenteraad.
Op navraag van GroenLinks liet dezelfde wethouder weten nog op zoek te gaan naar  kansen voor een circulaire economie. Circulaire economie betekent producten maken die hergebruikt kunnen worden. Bedrijven die dat doen verdienen goed. Reeds bestaande voorbeelden zijn hergebruik van beton in de wegenbouw en een kwekerij van paddenstoelen op koffiedrap. Daarom wil GroenLinks een onderzoek naar mogelijke businesscases in onze gemeente. Dat is goed voor nieuwe banen in onze gemeente èn het klimaat. 

GroenLinks heeft zin in de toekomst.

Titus Smit, gemeenteraadslid GroenLinks Bronckhorst