Heel mooi dat de gemeente Bronckhorst streeft naar een energieneutrale status in 2030, maar hoe moet dat bereikt worden? De gemeenteraad wil dat het college onderzoekt hoe deze doelstelling behaald kan worden.

 

"Er is een duidelijke routekaart nodig", zei GroenLinks-raadslid Titus Smit donderdag tijdens de raadsvergadering, waar zijn partij een motie indiende. "Wat kunnen de verschillende relevante partijen bijdragen? Waar is draagvlak voor? Hier is verbindend leiderschap van het college voor nodig."

De Achterhoekse gemeenten hebben de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Ook moet er in 2020 een CO2-reductie van 20 procent behaald worden.

De gemeenteraad vindt dat er in Bronckhorst nog niet of nauwelijks beleid is gemaakt met betrekking tot klimaatverandering. Hoog tijd dus om na te denken over de gevolgen van bijvoorbeeld extreme regenbuien en van lange periodes van droogte.

Burgemeester en wethouders gaan ook onderzoeken welke financiële middelen er nodig zijn en of er subsidies aangevraagd kunnen worden.

De motie van GroenLinks werd raadsbreed ondersteund.

Bron: De Gelderlander