De manier waarop wij nu voedsel produceren en aan landbouw doen, is op termijn niet houdbaar. Om milieu en klimaat, het welzijn van dieren en de gezondheid van mensen te waarborgen is een zogeheten landbouw- en voedseltransitie noodzakelijk en dringend. Bij ons in de Achterhoek maken allerlei ondernemers heerlijke, gezonde en karakteristieke producten en bouwen daarbij aan een duurzame toekomst voor landbouw en natuur.

GroenLinks-PvdA wil laten zien welke prachtige voorbeelden van de landbouw- en voedseltransitie we in onze regio hebben. Daarom organiseerden we op zaterdag 25 mei een smakelijke en inspirerende rondrit door de Achterhoek.

Aan boord van de bus was Lara Sibbing. Zij is expert in de landbouw- en voedseltransitie en is voor GroenLinks-PvdA kandidaat bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni.

Bij melkveebedrijf Goorman verteld John Koeleman alles over Vruchtbare Kringloop Achterhoek. Deze vereniging van boeren werkt aan natuurinclusieve landbouw.

Bij Suzie’s Farm in Aalten konden deelnemers genieten van een lunch met producten die allemaal op de eigen boerderij ’t Westendorp of in de directe omgeving zijn geteeld en geproduceerd.

Tot slot kwam Maurits Steverink een presentatie geven over Platform Achterhoek Food. Deze organisatie wil iedereen ervan doordringen hoeveel mooie, duurzame en gezonde voedingsproducten dichtbij te krijgen zijn, gemaakt in de Achterhoek.